Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

40 Pagina's«<383940
Opties
Bekijk
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Offline De broekies  
#781 Gepost : zaterdag 21 april 2018 19:15:07(UTC)
De broekies

Groep: Administrators
Lid sinds: 10-7-2009(UTC)
Berichten: 3.040
De Parel van de maand maart is inmiddels ook bekend! En ditmaal is het zelfs een cache waarbij je het risico loopt in 'slaap te vallen'LOL , want het is geworden de tradi:
Slaapverwekkende cache
Het moge duidelijk zijn: de naam van de cache doet de cache zelf geen eer aan. Uit de logs en het Favo gehalte blijkt overduidelijk dat het een sublieme creatie is! Natuurlijk laten we graag weer de CO aan het woord over deze nieuwste Parel, en denk erom he? Niet in slaap vallen.....zzzzz Wink
Quote:
Heel veel caches maak ik niet: ongeveer elk jaar eentje. Het duurt gewoon even voor ik weer een nieuw idee voor een cache heb en dat moet dan ook altijd nog een tijdje 'rijpen'. Hoewel ik nooit een cache van iemand anders namaak, komt het toch geregeld voor dat cachers elders al wel eens iets vergelijkbaars hebben gezien. Maar van de nieuwe 'Slaapverwekkende cache' heb ik dat nog niet gehoord. Toch is het een eenvoudige cache. Hij is in ieder geval heel makkelijk te vinden. Er zit wel een cijferslotje op en sommige cachers loggen dat ze het nog niet zo eenvoudig vinden om de code daarvan te kraken. Maar er staat duidelijk 'zzzzz' op de cache en uit de hint blijkt dat je vijf letters moet omzetten in drie cijfers: makkelijker kan toch bijna niet? (tenzij je veel te moeilijk denkt natuurlijk). Na het openen van het houten huisje blijkt pas waarom deze cache 'slaapverwekkend' is. Dat ga ik uiteraard niet verklappen. Ik vind het heel bijzonder dat deze cache nu 'Parel van de maand' is, want zeg nu zelf: hoe vaak zal het voorkomen dat een slaapverwekkende cache als parel wordt aangemerkt?

UserPostedImage

Bewerkt door de gebruiker zaterdag 21 april 2018 21:35:30(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Offline Penalty  
#782 Gepost : zaterdag 21 april 2018 22:07:27(UTC)
Penalty

Groep: Registered
Lid sinds: 8-3-2012(UTC)
Berichten: 1
Locatie: Roosendaal
Vandaag een nieuwe serie van 11 caches in Heinenoord gedaan. Een ronde met prachtige caches maar de kers op de taart was toch wel de bonus. Met de cijfers gevonden in de ronde kom je al puzzelend binnen, echter zul je nog wat verder moeten puzzelen om ook nog eens bij de logrol te komen. Deze CO is een echte hobbyist met veel fantasie en geduld, ik zal niet verklappen wat je vind, maar het is een stinkend goeie creatieWink . Naast een Favo wil ik deze cache ook nomineren voor de parel van de maand. Ik heb het over de volgende cache: GC7J5VX Buiten(s)huis #Bonus
Offline glupo  
#783 Gepost : zaterdag 5 mei 2018 19:50:58(UTC)
glupo

Groep: Registered
Lid sinds: 24-10-2011(UTC)
Berichten: 1
ja deze is mooi gedaan, leuk uitgevoerd

Bewerkt door de gebruiker zaterdag 5 mei 2018 19:54:50(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Offline rednorb  
#784 Gepost : donderdag 10 mei 2018 21:21:47(UTC)
rednorb

Groep: Registered
Lid sinds: 22-7-2011(UTC)
Berichten: 9
Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit topic zelden of nooit bekijk, maar toen ik vandaag de cache , Buiten(s)huis #bonus had gevonden en thuis op de bank nog na zat te genieten van deze cache moest ik toch eigenlijk direct denken dat dit nu echt een pareltje van een cache is en wil ik voor het eerst ook maar eens een cache als parel van de maand voordragen. Deze cache hoort zeker bij onze top 3 mooiste gevonden caches gedurende bijna 10 jaar geocachen. Om niet te spoileren wil ik hier nu niets vermelden over deze bonus, maar als er 1 cache het verdiend om verkozen te worden tot parel van de maand dan is het deze cache wel. De CO heeft echt kosten nog moeite gespaard om deze cache te maken en de cache is met zeer veel creativiteit en oog voor detail uitgewerkt en ook de 11 caches horende bij de serie waar deze cache de bonus van is vormen een leuke wandeling door het landelijke gebied rondom het dorpje Heinenoord in de Hoeksche Waard in Zuid Holland. Dus een heerlijk ontspannen wandel/fiets tocht langs een rustige route met als klap op de vuurpijl deze fantastische bonus.

Gemeenterace
Offline De broekies  
#785 Gepost : vrijdag 18 mei 2018 20:11:43(UTC)
De broekies

Groep: Administrators
Lid sinds: 10-7-2009(UTC)
Berichten: 3.040
UserPostedImage

De Parel van de maand april is inderdaad de bonus cache geworden die in dit draadje een aantal keer is genomineerd. Deze bonus is de kers op de taart van een kleine serie van 11 caches. Het is geworden de mysterie:

Buiten(s)huis #Bonus
Wederom laten we natuurlijk graag de CO's aan het woord om iets te vertellen over deze mooie Parelcache:
Quote:
Het begon eigenlijk al twee jaar geleden. We moesten onze eerste cache archiveren i.v.m. werkzaamheden aan de tuin. We hadden toen wel al gelijk het idee dat we wel weer een cache terug wilde plaatsen maar dan beter en groter.
We hebben vele sloop onderdelen bewaard en hier is de bonus cache uiteindelijk ook van gemaakt.
I.v.m. met de grote van de cache stond de bouw in de winter stil maar het maken van de plannen gingen door. Naar mate de tijd verstreek werden de plannen ook steeds groter en gedetailleerder.
Na het bouwen van de bonus moest er naar ons inzien wel wat voor gedaan worden om deze te bereiken.
Omdat we elke dag er op uit gaan met de hond ontstond het idee de tradies op delen van deze routes te plaatsen.
en natuurlijk daar waar kon deze ook aan het thema aan te passen. Zelfs de naam van deze serie doelt op de bonus ;-)
Tot op vandaag worden de caches nog wel eens aangepast omdat er dan weer een nieuw idee ontstaat en dit wordt dan natuurlijk ook weer uitgevoerd.
Het enthousiasme van ons werd gelukkig ook door de bezoekers gedeeld. Wat een geweldige logjes mogen we ontvangen, een genot om te lezen en natuurlijk de uitgedeelde favo's. Medecachers onze dank hiervoor en dan nu de titel Parel van de maand April 2018. In één woord: GEWELDIG!
Wij wensen iedereen die nog moet komen vooral veel plezier!!!
We geven verder niet veel prijs omdat je het moet beleven. Maar 1 tip: lees de listing van de bonus goed door dan sta je niet voor een gesloten deur!

Groetjes,
Marcel en Nicole (casdek71)


casdek71, bedankt voor jullie bijdrage voor cachend Nederland Applause
Offline nwpvr  
#786 Gepost : woensdag 30 mei 2018 19:39:15(UTC)
nwpvr

Groep: Registered
Lid sinds: 14-5-2015(UTC)
Berichten: 3
Nederland
Locatie: Noord-Brabant, Eindhoven
Voor de maand Mei nomineer ik "Kijken doe je met je oogjes" → https://coord.info/GC7J5VX

Een leuke creatieve minimulti met 3 originele waypoints, waarbij je slechts alleen hoeft te kijken met je oogjes en de handen op de rug kunt houden. De waypoints zitten gewoon in je zichtveld en toch vallen ze niet op. In deze uitvoering heb ik ze in elk geval nog niet gezien. De eenvoud die je pas ziet als je het ziet maakt deze cache eigenlijk helemaal af.

thanks nwpvr is 1x bedankt voor deze nuttige post.
De broekies op 30-5-2018(UTC)
Offline De broekies  
#787 Gepost : woensdag 30 mei 2018 19:50:32(UTC)
De broekies

Groep: Administrators
Lid sinds: 10-7-2009(UTC)
Berichten: 3.040
@nwpvr, de link in jouw cachevoordrachtspostje gaat naar de parel van de maand april. Ik neem aan dat je deze cache bedoelt: GC7PDFM
Offline gjmverhelst  
#788 Gepost : zaterdag 2 juni 2018 19:00:08(UTC)
gjmverhelst

Groep: Registered
Lid sinds: 11-7-2015(UTC)
Berichten: 2
Nederland
Locatie: Noord-Brabant, Sint-Oedenrode

GC7PDFM

Ook ik wil bovenstaande multi onder de aandacht brengen.
Het is een valkuil voor elke geocacher die vooral met z'n handjes kijkt. (Kortom 90%) De listing is overduidelijk. KIJKEN. En vooral bij wp1 moet er geduldig en lang gekeken worden. Ondertussen was ik allang tig x afgeleid. Trouwens het is het eerste waar je naar kijkt om daarna te gaan zoeken!!!!!!!!!!!!!!!
Bij wp2 is het besef er dat er inderdaad gekeken moet worden. Maar naar wat? En bij het zien weet je het. Kinderlijk eenvoudig maar zo landelijk en dus gewoon aanwezig in het landschap.
Bij wp3 zie je gewoon helemaal niets.................. totdat je het ziet en beseft dat het gewoon zo ongelooflijk simpel is. Hoe kan simpel zo moeilijk zijn?
Heel erg vindingrijk en plesant.
Offline technetium  
#789 Gepost : zondag 3 juni 2018 22:44:13(UTC)
technetium

Groep: Registered
Lid sinds: 7-11-2009(UTC)
Berichten: 501
Locatie: Nederland
Ik wil in een vlaag van schaamteloze zelfpromotie nog een keer een poging doen om te bewijzen dat een cache die op de laatste dag van de maand gepubliceerd wordt WEL parel van de maand kan worden:
P ⛪ R 🎥 O ⛪ J 🎥 E ⛪ C 🎥 T ⛪ E 🎥 R ⛪ E 🎥 N
https://coord.info/GC7PTMA

Tc
Thee in de Polder GC37B8M
Zijn er ook normale geocachers? Misschien wel, maar die komen niet op fora.
thanks technetium is 1x bedankt voor deze nuttige post.
De broekies op 4-6-2018(UTC)
Offline nwpvr  
#790 Gepost : dinsdag 5 juni 2018 16:34:46(UTC)
nwpvr

Groep: Registered
Lid sinds: 14-5-2015(UTC)
Berichten: 3
Nederland
Locatie: Noord-Brabant, Eindhoven
Eerst geschreven door: De broekies Ga naar gequote bericht
@nwpvr, de link in jouw cachevoordrachtspostje gaat naar de parel van de maand april. Ik neem aan dat je deze cache bedoelt: GC7PDFM


Die bedoel ik inderdaad :)
Rss Feed  Atom Feed
Gebruikers aanwezig in dit topic
bosseve, Guest
40 Pagina's«<383940
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.