Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

3 Pagina's<123
Opties
Bekijk
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Offline Supermuis  
#41 Gepost : woensdag 12 december 2012 16:59:19(UTC)
Supermuis

Groep: Registered
Lid sinds: 26-1-2011(UTC)
Berichten: 933
Wij zagen jouw teksten wel hoor. Wat bedoel je met 64-bits? Heb je een 64-bits versie van een browser gebruikt? Of bedoel je alleen Windows 7 64-bits? Want ik zat op W7 64-bits met Chrome en FF en had geen problemen. Maar voorzover ik weet is alleen IE er met een 64-bits versie.
Supermuis was here

The Battle The Battle Continued The Battle Revisited The Battle 2013!
Offline technetium  
#42 Gepost : donderdag 20 december 2012 21:27:56(UTC)
technetium

Groep: Registered
Lid sinds: 7-11-2009(UTC)
Berichten: 486
Locatie: Nederland
Vanmiddag was ik op het werk in de chat, maar nu ik het thuis probeer lukt het niet:


Bezig met het maken van een verbinding met de server...
Verbonden met de server, bezig met inloggen...
Bezig met het maken van een verbinding met de server...
Verbonden met de server, bezig met inloggen...
21:24:13 - [] technetium heeft de kamer [Lobby] verlaten.

Zou de ziggo wifi router problemen leveren?

Tc
Thee in de Polder GC37B8M
Zijn er ook normale geocachers? Misschien wel, maar die komen niet op fora.
Offline Underground  
#43 Gepost : donderdag 20 december 2012 21:38:28(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.269
Nederland
Eerst geschreven door: technetium Ga naar gequote bericht
Zou de ziggo wifi router problemen leveren?

Geen idee.
Het ligt in ieder geval niet aan jouw browser of OS. (OS doet er eigenlijk ook niet toe, het gaat meer om de browser, of die websockets ondersteunt).

Dus dan blijven er wat andere dingen over. Evt. een firewall of misschien toch de router.
Om te kijken of het de router is, zou je evt een smartfone in wifi hotspot mode kunnen zetten en daarmee verbinden. (Dus dat jouw PC een internetverbinding via telefoon maakt).
Of probeer anders een virusscanner uit te zetten als je die gebruikt.
Offline Underground  
#44 Gepost : donderdag 20 december 2012 22:15:18(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.269
Nederland
Zo, technetium kan dus de chat nu ook gebruiken.

Ik kan verder nog even melden dat het ook werkt op de Samsung Smart TV Woot
Offline wolojoli  
#45 Gepost : vrijdag 21 december 2012 11:28:20(UTC)
wolojoli

Groep: Registered
Lid sinds: 25-3-2011(UTC)
Berichten: 2.270
Locatie: Thoear
En wat was nu de oplossing? Firewall configuratie?
Offline Underground  
#46 Gepost : vrijdag 21 december 2012 11:32:07(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.269
Nederland
Nee, de virusscanner avast.
Die had http verkeer check aan staan. Eenuitzondering voor de chatpagina was voldoende om het te laten werken.
Offline De broekies  
#47 Gepost : vrijdag 21 december 2012 12:22:47(UTC)
De broekies

Groep: Administrators
Lid sinds: 10-7-2009(UTC)
Berichten: 3.004
Ik zie dat het zo goed werkt dat hij de chat helemaal niet meer uitkomt

Offline Supermuis  
#48 Gepost : vrijdag 21 december 2012 13:35:16(UTC)
Supermuis

Groep: Registered
Lid sinds: 26-1-2011(UTC)
Berichten: 933
lol
Supermuis was here

The Battle The Battle Continued The Battle Revisited The Battle 2013!
Offline Remunj  
#49 Gepost : vrijdag 21 december 2012 17:37:37(UTC)
Remunj

Groep: Registered
Lid sinds: 1-6-2009(UTC)
Berichten: 4.308
Locatie: Roermond
Eerst geschreven door: De broekies Ga naar gequote bericht
Ik zie dat het zo goed werkt dat hij de chat helemaal niet meer uitkomt UserPostedImage


En ook dat ligt niet aan de ziggo router en/of avast virus scanner, want beide gebruik ik ook en kan er in en uit. Woot
Groetjes Remunj
Offline wolojoli  
#50 Gepost : vrijdag 21 december 2012 23:59:43(UTC)
wolojoli

Groep: Registered
Lid sinds: 25-3-2011(UTC)
Berichten: 2.270
Locatie: Thoear
Eerst geschreven door: Underground Ga naar gequote bericht
Nee, de virusscanner avast.
Die had http verkeer check aan staan. Eenuitzondering voor de chatpagina was voldoende om het te laten werken.

Is die virus-scanner nu zo geconfigureerd dat Technetium 24X7 in de chat zit? lol lol
Offline Underground  
#51 Gepost : zaterdag 22 december 2012 00:04:48(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.269
Nederland
Eerst geschreven door: wolojoli Ga naar gequote bericht
Is die virus-scanner nu zo geconfigureerd dat Technetium 24X7 in de chat zit? lol lol

Hm, ik denk dat ik in de admin functie maar een knikker eruit knop moet maken. Of een dodemans knop.
Ik kwam vandaag ook even buurten bij technetium, maar dan is die blijkbaar weg.
Dus misschien een time-out op 1 uur stilte?
Offline wolojoli  
#52 Gepost : zaterdag 22 december 2012 00:14:21(UTC)
wolojoli

Groep: Registered
Lid sinds: 25-3-2011(UTC)
Berichten: 2.270
Locatie: Thoear
Een time-out van een uur (of twee) is waarschijnlijk beter als het buitensluiten van gebruikers van Avast lol

(Maar het zal wel niet aan Avast liggen, maar aan TC die zijn browser heeft laten openstaan)
Offline technetium  
#53 Gepost : zaterdag 22 december 2012 12:16:56(UTC)
technetium

Groep: Registered
Lid sinds: 7-11-2009(UTC)
Berichten: 486
Locatie: Nederland
Ik zie inderdaad dat ik nog steeds in de chat zit, en dat terwijl mijn computer in de tussentijd uit is geweest. Misschien toch maar een botje maken op mijn server.

Tc
Thee in de Polder GC37B8M
Zijn er ook normale geocachers? Misschien wel, maar die komen niet op fora.
Offline novw  
#54 Gepost : zaterdag 22 december 2012 15:37:24(UTC)
novw

Groep: Registered
Lid sinds: 28-10-2009(UTC)
Berichten: 1.768
Locatie: almere
ter info:

op mijn philips tv met internet doet ie het wel, maar toch weer niet. Ik kan het tekstvak selecteren, een tekst typen, en dan "verstuur" kiezen, maar er verschijnt niets in het chat window. Daarbij zie ik alleen maar de onderkant van het scherm (zoomnivo 100%)

Offline novw  
#55 Gepost : zondag 23 december 2012 11:08:23(UTC)
novw

Groep: Registered
Lid sinds: 28-10-2009(UTC)
Berichten: 1.768
Locatie: almere
Ik kan bevestigen dat een samsung TV het doet. én dat technetium een echte volhouder is. Die is nog steeds ingelogd. Woot
Offline NielsZW  
#56 Gepost : zaterdag 29 december 2012 16:30:22(UTC)
NielsZW

Groep: Registered
Lid sinds: 14-8-2012(UTC)
Berichten: 149
Nederland
Locatie: Zwolle
Ik ben even nieuwsgierig en een beetje verbaaasd. Vandaar dat ik toch even een vraag wil stellen over de nieuwe chat.

Jullie geven aan dat de huidige chat relatief veel kost. Dit is jammer want dat kan in andere zaken gestoken worden. Ik snap daarom heel goed dat er word gekeken naar een nieuwe goedkopere versie.

Echter altijd als ik de chatkamer binnen ga is er niemand. Dus in 'mijn' beleving wordt de chat niet gebruikt. Slechts 1 enkele keer heb ik meerdere mensen gezien.

Tevens is er een shoutbox aanwezig. Hier word regelmatig gebruik van gemaakt. Ik zie regelmatig diverse berichten voorbij komen.

Dan komt nu mijn vraag: Is de chat niet een beetje overbodig? Zoals aangegeven wordt de chat relatief weinig gebruikt en in mijn ogen kan de shoutbox dit opvangen. Is dit raar dat ik dit denk? Of is het eigenlijk een hele logische conclusie? Misschien dus een optie om erover na te denken of de chat wel moet blijven? Scheelt een hoop euri
Offline novw  
#57 Gepost : zaterdag 29 december 2012 17:41:21(UTC)
novw

Groep: Registered
Lid sinds: 28-10-2009(UTC)
Berichten: 1.768
Locatie: almere
plus: IRC is gratis Wink
Offline Underground  
#58 Gepost : zaterdag 29 december 2012 18:22:19(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.269
Nederland
Eerst geschreven door: NielsZW Ga naar gequote bericht
Ik ben even nieuwsgierig en een beetje verbaaasd. Vandaar dat ik toch even een vraag wil stellen over de nieuwe chat.

De chat die we gebruikten was 160 US dollar per jaar.

Eerst geschreven door: NielsZW Ga naar gequote bericht
Jullie geven aan dat de huidige chat relatief veel kost. Dit is jammer want dat kan in andere zaken gestoken worden. Ik snap daarom heel goed dat er word gekeken naar een nieuwe goedkopere versie.

Ja, precies. Dus dat is de reden geweest om de chat zelf te maken.

Eerst geschreven door: NielsZW Ga naar gequote bericht
Echter altijd als ik de chatkamer binnen ga is er niemand. Dus in 'mijn' beleving wordt de chat niet gebruikt. Slechts 1 enkele keer heb ik meerdere mensen gezien.

De chat is niet 1 van de meest gebruikte functies. Dus vandaar dat die ons ook gen 160 US dollar per jaar waard meer was, maar we wilden hem natuurlijk niet wegdoen. Na het overstappen op een andere server was het mogelijk om zelf een chat te maken die eenvoudig te ontwikkelen was en niet veel server belasting vergt.

Eerst geschreven door: NielsZW Ga naar gequote bericht
Tevens is er een shoutbox aanwezig. Hier word regelmatig gebruik van gemaakt. Ik zie regelmatig diverse berichten voorbij komen.

Shoutbox is een hele leuke feature, maar geen vervanging van een chat.

Eerst geschreven door: NielsZW Ga naar gequote bericht
Dan komt nu mijn vraag: Is de chat niet een beetje overbodig? Zoals aangegeven wordt de chat relatief weinig gebruikt en in mijn ogen kan de shoutbox dit opvangen. Is dit raar dat ik dit denk? Of is het eigenlijk een hele logische conclusie? Misschien dus een optie om erover na te denken of de chat wel moet blijven? Scheelt een hoop euri

De chat kost nu niets. Het werkt, werkt goed en er is dan ook geen enkele reden om het te verwijderen.
Overigens willen we nog steeds chatsessies houden met Bryan Roth van Groundspeak.
Offline NielsZW  
#59 Gepost : zaterdag 29 december 2012 18:33:42(UTC)
NielsZW

Groep: Registered
Lid sinds: 14-8-2012(UTC)
Berichten: 149
Nederland
Locatie: Zwolle
oke. Het kwam in mij op dus ik denk meld het maar even.
Rss Feed  Atom Feed
Gebruikers aanwezig in dit topic
3 Pagina's<123
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.