Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Opties
Bekijk
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Offline hettyenad  
#1 Gepost : donderdag 29 november 2018 17:26:51(UTC)
hettyenad

Groep: Betalend lid, Registered
Lid sinds: 6-10-2011(UTC)
Berichten: 150
Bestaat er op dit moment een export mogelijkheid van GAPP naar GSAK die notities gecorrigeerde coords etc. etc. meeneemt. Zal me helaas moeten gaan verdiepen in GSAK en zou heel graag alles over willen zetten op een makkelijke manier.
Offline hettyenad  
#2 Gepost : vrijdag 30 november 2018 18:54:50(UTC)
hettyenad

Groep: Betalend lid, Registered
Lid sinds: 6-10-2011(UTC)
Berichten: 150
Exporteren als een GPX bestand (de gevonden en opgeloste) geeft niet de juiste gegevens weer. Hij ziet het wel als een gevonden cache maar geeft niet aan dat het is gecorrigeerd en de notities geeft hij niet door. Bij verversen haalt hij zelfs de gecorrigeerde coords weer weg. Wie weet hier een oplossing voor?
Offline Underground  
#3 Gepost : zaterdag 1 december 2018 11:16:53(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Op dit moment is het niet mogelijk om een GSAK export te maken (voor zover ik weet). GAPP heeft ondersteuning voor de nieuwe GPX standaard van geocaching.com die nooit echt officieel is uitgebracht door Groundspeak (maar specificaties hebben ze wel bekendgemaakt destijds). Er zijn 2 mogelijke oplossingen: - iemand maakt in GAPP een GSAK export - iemand maakt een GSAK macro die de nieuwe GPX onedrsteund of op een andere manier een GAPP import kan doen. GAPP is open source. Wij stoppen ermee, maar anderen kunnen zich uitleven op GAPP. Wat ik zeker ga ondersteunen is een overdracht van de Live API sleutels indien iemand de GitHub repository wil overnemen als 'owner' van de GAPP repository. Op dat moment blijft GAPP al zijn functionaliteit houden indien de nieuwe Live API van geocaching.com geimplementeerd wordt in GAPP.
Offline hettyenad  
#4 Gepost : zaterdag 1 december 2018 11:47:42(UTC)
hettyenad

Groep: Betalend lid, Registered
Lid sinds: 6-10-2011(UTC)
Berichten: 150
Ik hoop dat er iemand is die voor die twee opties gaat , want ik ben hier wel even van geschrokken dat ik straks misschien wel weer iets moet gaan doen met excell of alsnog GSAK leren en alles opnieuw invoeren Pray Pray Pray
Offline hettyenad  
#5 Gepost : maandag 17 december 2018 20:25:55(UTC)
hettyenad

Groep: Betalend lid, Registered
Lid sinds: 6-10-2011(UTC)
Berichten: 150
Ik heb iemand gevonden die een oplossing heeft gemaakt voor het overzetten van je database van GAPP naar GSAK incl. gecorrigeerde coords en notities. Jeroen (zal hem nog niet verder noemen met naam) heeft een oplossing gevonden door een combinatie te maken met het exporteren van een GPX en een GDAK bestand. zie onderstaande omschrijving: Ik heb een kleine macro gemaakt om de CorrectCoordinaten en Usernotes om te zetten naar GSAK Hiervoor moet je vanuit GAPP eerst twee exports maken: -De GPX export -De GDAK export (levert een sqlite.db3 op) Vervolgens start je GSAK met een nieuwe/blanco database Daarin importeer je eerst de standaard GPX export; daarmee komen dan alle caches in GSAK te staan Bewaar de GDAK-export in de map c:\temp met de naam gdak.db3 (of pas de eerste regel in de macro aan om naar de file te verwijzen) Start de macro Die zal dan uit de GDAK.db3 alle corrected-coords op de juiste manier in GSAK zetten (als er nog geen corrected bestaat) En zal de usernote invullen (als er nog geen usernote aan deze cache hangt) Ik weet niet hoe je hier op het forum een bestandje er aan moet plakken , maar de macro is zo te krijgen. In mijn database staan alleen maar mijn gevonden caches in (30.000) en daar was hij wel even mee bezig , maar ik ben op dit moment een gelukkig mens nu het allemaal in GSAK staat , nu nog leren om met GSAK om te gaan
Offline wolojoli  
#6 Gepost : maandag 17 december 2018 22:11:06(UTC)
wolojoli

Groep: Registered
Lid sinds: 25-3-2011(UTC)
Berichten: 2.280
Locatie: Thoear
Misschien een beetje moster na de maaltijd, maar kun je niet beter na de GDAK export die database direct openen in GSAK? GSAK klaagt dan wel, maar je laat je wel de database opnenen. Je kunt dan alle caches van daar uit naar een "goede" GSAK database kopieren. Geen idee of je dan alle info mee krijgt. Zelf gebruik ik geen GSAK meer, en met GAPP heb ik al helemaal geen ervaring.
Rss Feed  Atom Feed
Gebruikers aanwezig in dit topic
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.