Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

39 Pagina's«<373839
Opties
Bekijk
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Offline De broekies  
#761 Gepost : woensdag 17 januari 2018 12:26:20(UTC)
De broekies

Groep: Administrators
Lid sinds: 10-7-2009(UTC)
Berichten: 3.004
Bedankt voor alle nominaties voor de Parel van de maand december 2017! Wij hebben verkozen tot de Parel:
ANWB Praatpaal #232
UserPostedImage = UserPostedImage
Een ANWB praatpaal in volle glorie in ere hersteld en dan in de vorm van een geocache! Wat wil je nog meer? Dat moet echt een parel zijn natuurlijk! Deze traditional (large!) is te bezoeken in Nieuwkoop in Zuid Holland en volgens de bezoekers (logjes) zeker de moeite waard! Bovendien heeft deze praatpaalcache op dit moment nog steeds een 100% Favogehalte. De CO's hebben we natuurlijk weer gevraagd om wat achtergrond informatie omtrent deze unieke geocache:
Quote:
En toen kregen we opeens een berichtje van 4geocaching dat onze geocache ANWB Praatpaal #232 (http://coord.info/GC6MYB9) uitgeroepen is tot Parel van de Maand December 2017.
Dat hadden wij niet verwacht, maar wel een enorme eer in ieder geval.

De uiteindelijke geocache is een lang verhaal. Het begon allemaal met een bericht dat de praatpalen vanaf 1 juli 2017 om 0:00 uur in de verkoop gingen. Toen lagen wij uiteraard te slapen en pas de volgende ochtend, toen Jeroen met BergMeertje en V-tjes naar Wuppertal reden voor een weekendje geocachen, zag Jeroen dat het na 10 minuten al uitverkocht was en op Marktplaats werden de palen tegen 3x het tarief aangeboden. Nou jammer.....
Maar niet veel later kwam er een email dat er een 2de ronde aan zat te komen, maar dan kon je er één bemachtigen als je een goede reden had voor de praatpaal. Zogezegd zo gedaan.

En ja hoor.... wij konden er één kopen. Half oktober werd de praatpaal met alle toebehoren geleverd. Oke. We hebben een praatpaal. En nu? Wat gaan we ermee doen? Nadat de techniek van de praatpaal bekend was, konden we de spullen aanschaffen om hem te laten werken. Nou ja.. Alleen een SIM-kaartje en een nieuwe batterij, was al voldoende.
Aangezien de praatpalen alleen via het ouderwetse 2G KPN netwerk werken, was de keuze vrij beperkt tot de providers die via het KPN netwerk werken. Die test was geslaagd. Dus nu verder uitwerken van de plek waar deze komt te staan.

Na enkele weekenden te hebben gewerkt en spullen te hebben besteld, staat er nu een mooie "behuizing" waar de praatpaal in staat met daarbij alle toeters en bellen wat bij een praatpaal hoort. Enige jammere is dat wij helaas niet meer aan een stuk vangrail konden komen. Dus als iemand nog een stukje heeft liggen.... we houden ons aanbevolen. :)

Meer gaan we niet vertellen, want jullie moeten zelf maar langskomen.
Dus tot snel!

Groeten,
Jeroen & Simone (Burgerhoutjes)
Femke (MiniBurgerhout)

Bewerkt door de gebruiker woensdag 17 januari 2018 12:41:56(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

thanks De broekies is 2 keer bedankt voor deze nuttige post.
Burgerhoutjes op 17-1-2018(UTC), brouwertjes op 17-1-2018(UTC)
Rss Feed  Atom Feed
Gebruikers aanwezig in dit topic
39 Pagina's«<373839
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.