Welkom gast! Om van alle functies gebruik te kunnen maken kun je Inloggen of Registreren.

Mededeling

Icon
Error

Opties
Bekijk
Ga naar laatste bericht Ga naar het laatste ongelezen bericht
Offline Underground  
#1 Gepost : zondag 16 april 2017 10:39:00(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
We zijn al wat jaren verder nadat de eerste versie van GAPP online is gekomen. Zelf had ik nooit gedacht dat het zoveel mogelijkheden zou krijgen en het was ook nooit de bedoeling om het zoveel features te laten hebben. Door de vele mogelijkheden heeft ook GAPP een hogere leercurve gekregen dan juist oorspronkelijk de bedoeling was. Met het voortschrijden van de tijd veranderen de technieken en inzichten. Daarom wordt vanaf vandaag begonnen aan een nieuwe GAPP versie die geheel anders is dan welke geocache beheer applicatie tot nu toe. GAPP gaat naar de 'Cloud'! Wat zal de nieuwe GAPP inhouden? - GAPP zal in jouw web browser draaien - GAPP kun je lokaal installeren, maar ook vanaf Globalcaching.eu draaien (installatie van GAPP niet meer noodzakelijk) - Data kan lokaal staan (op jouw PC) of in de 'Cloud' (globalcaching.eu) - Overal kun je GAPP gebruiken, dus ook in het veld. Ook al heb je de data lokaal staan. - Met elk apparaat die een browser heeft kun je GAPP gebruiken (smartphone, tablet, PC etc.) - Ook kun je lokaal GAPP server draaien op Windows, Linux of Mac - Instellingen en geocache data kun je tussen online en offline instellingen delen (ook tussen meerdere PC's thuis) Kort samengevat zal GAPP ervoor zorgen dat je jouw data zowel offline als online kunt benaderen. Zoals gebruikelijk zal ook de code van de nieuwe versie van GAPP open source zijn. Wordt vervolgd...
thanks Underground is 5 keer bedankt voor deze nuttige post.
Remunj op 16-4-2017(UTC), alleepolleke op 16-4-2017(UTC), Esther_NL op 16-4-2017(UTC), icaunais op 13-5-2017(UTC), Helene op 17-5-2017(UTC)
Offline alleepolleke  
#2 Gepost : zondag 16 april 2017 11:51:54(UTC)
alleepolleke

Groep: Betalend lid, Registered
Lid sinds: 11-5-2012(UTC)
Berichten: 77
Locatie: België
Goed bezig! Per wanneer voorzie je dit?
Maak er een mooie dag van en geniet van het leven!! UserPostedImageUserPostedImage
Offline Underground  
#3 Gepost : zondag 16 april 2017 12:28:32(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Eerst geschreven door: alleepolleke Ga naar gequote bericht
Per wanneer voorzie je dit?
Oef... Het is pas vandaag dat ik dit hersenspinsel kreeg en het Hemma was die mij aanmoedigde (meer aandringen) om het te melden op het forum. Let wel jouw eerdere opmerking over haar:
Quote:
Hmm, jammer dat underground deze vriendin heeft. Deze vriendin kan beter underground zijn hobby laten doen.
Ik ben die opmerking nog niet vergeten zoals je ziet. Ik hoop dat het een uitschieter van je is geweest. Maar goed... Het is een combinatie van nieuwe ervaringen wbt nieuwe technieken en geleerd uit ervaring met GAPP. Ik moet nog nadenken over verschillende zaken, maar het idee is er en er gaat aan begonnen worden. Veel zaken kunnen hergebruikt worden, omdat het C# blijft (ASP.Net Core), maar de user interface is geheel web based en dat vergt wel wat tijd. Mijn inschatting is dat het minimaal een half jaar duurt voordat er wat te zien valt.

Bewerkt door de gebruiker zondag 16 april 2017 12:29:05(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Offline Esther_NL  
#4 Gepost : zondag 16 april 2017 20:31:43(UTC)
Esther_NL

Groep: Registered
Lid sinds: 24-1-2015(UTC)
Berichten: 23
Nederland
Dat ziet er heeeeel interessant uit. Ik ben benieuwd.
Offline De broekies  
#5 Gepost : zaterdag 29 april 2017 14:28:02(UTC)
De broekies

Groep: Administrators
Lid sinds: 10-7-2009(UTC)
Berichten: 3.079
De eerste contouren van 'GAPPOnline' krijgen al vorm BigGrin GAPPOnline
thanks De broekies is 1x bedankt voor deze nuttige post.
Esther_NL op 29-4-2017(UTC)
Offline Underground  
#6 Gepost : zondag 7 mei 2017 12:18:57(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Even een eerste update: Er is een onderzoekje gedaan naar de mogelijkheden en een start gemaakt met de bouw van de nieuwe GAPP; GAPPOnline zoals die gaat heten. Hierbij is het volgende uitgekomen: - Applicatie draait op Windows, Linux en Mac - Applicatie kan op jouw PC/Mac draaien, maar ook bij een provider (Windows of Linux met dotnet core) - Applicatie zal gebruikers rechten krijgen (accounts kunnen aangemaakt worden en kunnen hun eigen databases beheren) - De applicatie werkt rechtstreeks op GSAK databases (je kunt ze ook uploaden en downloaden om ze in GAPPOnline direct te gebruiken) - LiveAPI werkt Er is ook gekeken of GSAK macro's gedraaid kan worden. Dat zou moeten lukken. (wel veel werk nog) Het is een omvangrijk project, maar zeker een leuke uitdaging. De technieken zijn erg nieuw. Zo nieuw dat het dotnet core team nog niet alle features heeft geïmplementeerd voor sqlite die nodig zijn voor dit project. Zo kun je nog geen eigen functies 'binden' aan een sqlite verbinding (deze is bv nodig om een functie als afstand tussen twee coordinaten toe te kunnen voegen aan sqlite) Waarschijnlijk gaat het nog wel even duren voordat er een nieuwe update komt. Dit is een erg leuk project om te doen, maar ook eentje van een lange adem. En daar komt nog bij dat we de zomer ingaan ;-)

Bewerkt door de gebruiker zondag 7 mei 2017 12:19:41(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

thanks Underground is 3 keer bedankt voor deze nuttige post.
Esther_NL op 7-5-2017(UTC), Mars Express op 7-5-2017(UTC), Erik_Los op 7-5-2017(UTC)
Offline icaunais  
#7 Gepost : zaterdag 13 mei 2017 11:33:53(UTC)
icaunais

Groep: Registered
Lid sinds: 21-12-2013(UTC)
Berichten: 11
Frankrijk
Eerst geschreven door: Underground Ga naar gequote bericht
Wat zal de nieuwe GAPP inhouden? - Ook kun je lokaal GAPP server draaien op Windows, Linux of Mac
It would be very nice if we can run the server on Linux! I would be more than happy to help testing that part :)
Offline Underground  
#8 Gepost : zaterdag 13 mei 2017 16:07:06(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Eerst geschreven door: icaunais Ga naar gequote bericht
Eerst geschreven door: Underground Ga naar gequote bericht
Wat zal de nieuwe GAPP inhouden? - Ook kun je lokaal GAPP server draaien op Windows, Linux of Mac
It would be very nice if we can run the server on Linux! I would be more than happy to help testing that part :)
Thank you for the offer. You could already run it if you want. The project is on github already. But as for functionality, you have to wait a bit more. Checkout the project and get on the command line to the folder with the GAPPOnline.proj file. Just run: dotnet run GAPPOnline.proj and it should run on Windows, Linux and Mac I have added 'ubuntu.16.04-x64' to the target framework. Once the application is running, go with your web browser to: http://localhost:5000 and signin with admin (both user and password)

Bewerkt door de gebruiker zaterdag 13 mei 2017 16:08:22(UTC)  | Reden: Niet aangegeven

Offline Underground  
#9 Gepost : zaterdag 1 juli 2017 15:34:49(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
OK, toch nog even een kleine update, omdat ik er nu mee bezig ben. Hoewel het nog steeds GAPP heet (GAPP Online), is de werking geheel anders dan GAPP. Zo zal de opslag een GSAK database zijn. Dus je kunt 1 op 1 jouw GSAK databases gebruiken. Heb je Linux of een MAC, dan heb je ook eindelijk de GSAK mogelijkheden. Ho, Ho, en de GSAK macro's dan? Omdat de opslag hetzelfde formaat heeft als een GSAK database, kun je ook GSAK macro's draaien. Eerst was het een gedachte, maar nu begint het al vorm te krijgen. Verder zal het volgende ook mogelijk worden: debuggen van GSAK macro's. In GAPP Online zal het iets verder gaan dan in GSAK. Het is in GAPP Online niet nodig om de macro code aan te passen (DEBUG statement), maar kun je een willekeurige macro debuggen. [nerd modus aan] Je krijgt dan de macro met alle regel nummers en je kunt breakpoints plaatsen. Indien je de macro draait, zal hij stoppen bij de breakpoint en kun je alle variabelen zien en evt bewerken. Je kunt dan stap voor stap door de macro gaan of weer afspelen tot de volgende breakpoint. [nerd modus uit] Natuurlijk zal GAPP Online instellingen krijgen om bepaalde zaken te beperken ivm beveiliging. Indien je GAPP Online lokaal op jouw PC draait hoef je niets te beperken, maar GAPP Online heet niet voor niets GAPP Online. Indien je GAPP Online toegankelijk maakt via het internet, wil je dingen beperken (zoals het kunnen uitvoeren van een programma). Wordt vervolgd...
thanks Underground is 1x bedankt voor deze nuttige post.
duo cothe op 5-9-2017(UTC)
Offline duo cothe  
#10 Gepost : zondag 8 oktober 2017 21:53:14(UTC)
duo cothe

Groep: Registered
Lid sinds: 10-8-2010(UTC)
Berichten: 1
Wordt GAPP in de Cloud een goede vervanger voor GSAK en iCaching? Ik ben heel benieuwd naar de huidige status.
Offline Underground  
#11 Gepost : maandag 9 oktober 2017 06:41:40(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Eerst geschreven door: duo cothe Ga naar gequote bericht
Wordt GAPP in de Cloud een goede vervanger voor GSAK en iCaching?
Dat hangt sterk af van de gebruiker en hoe die het gebruikt. Indien je nu een volledig tevreden gebruiker bent van GSAK zou het misschien geen vervanger hoeven te zijn. Mis je zaken zoals overal GSAK te kunnen gebruiken bv onderweg in de auto, dan is GAPP online iets voor je. Voor die gebruiker kan GAPP online ook een toevoeging zijn. Immers werkt het met exact dezelfde database. Zit je nu op Linux of een Mac, dan is GAPP Online zeker een goede vervanger. Immers heb je dan geen Virtual Machine meer nodig en het zou veel meer kunnen dan iCloud. Je hebt immers de mogelijkheid om van de vele GSAK macro's gebruik te kunnen maken.
Eerst geschreven door: duo cothe Ga naar gequote bericht
Ik ben heel benieuwd naar de huidige status.
Op dit moment zijn we (Hemma en ik) bezig met iets anders voor Globalcaching op poten te zetten. Wat dat is, zullen jullie binnenkort te horen krijgen. Maar hierdoor ben ik even niet bezig met GAPP Online. Ik verwacht in november hier weer verder mee te gaan. De status is dat GSAK macro's draaien gaat lukken. Een beperkte set aan macro functies is gemaakt om het systeem te testen en het werkt. Je kunt dialogen laten zien, variabelen aanmaken etc. Maar je kunt ook jouw macro stap voor stap doorlopen (debuggen). Volgende stap is om GPSBabel te integreren (aanroepen). GPSBabel draait ook bijna op alle platformen (en zeker Linux en Mac). Hierdoor zal het ook meer functionaliteiten krijgen dan GAPP nu al heeft. Indien het framewerk staat zal alles compleet gemaakt moeten worden (alle macro functies, alle GPSBabel functies, alle filter functies etc.) Het is een omvangrijk project om alleen te doen. Dus het zal dan ook een geruime tijd duren voordat een eerste versie online komt.
thanks Underground is 1x bedankt voor deze nuttige post.
duo cothe op 9-10-2017(UTC)
Offline bertus56  
#12 Gepost : zaterdag 10 maart 2018 22:15:44(UTC)
bertus56

Groep: Betalend lid, Registered
Lid sinds: 3-2-2013(UTC)
Berichten: 78
loopt dit project nog ben wel nieuwsgierig
Offline Underground  
#13 Gepost : zondag 11 maart 2018 09:46:12(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Het project ligt op dit moment even stil, maar is niet gestopt. Op mijn werk zijn we met een soort gelijk groot project gestart (zelfde techniek, zelfde manier van opzet). Aangezien ik hier ook wat in mijn vrije tijd aan werk (project zelf geopperd naar mijn baas en die gaf zijn goedkeuring), heb ik even geen tijd voor gapp online. Dit is dus wat naar achteren geschoven.
Offline icaunais  
#14 Gepost : woensdag 4 juli 2018 11:05:06(UTC)
icaunais

Groep: Registered
Lid sinds: 21-12-2013(UTC)
Berichten: 11
Frankrijk
Hello, With the recent SSL problem, I noticed my windows system (running on a virtual host) is out of date, it would require a lot of work to rebuild GAPP if needed. So I would be happy to have this new version. Any (good) news about it? While investigating for the above problem, I went on GSAK forum and noticed a couple of people willing to port it to Linux. Obviously, GSAK owner is against it, but I know this could be done with GAPP. So I sent a mail to "corpsman" (the person who initiate this post: Porting GSAK to Linux, Free Offer to port GSAK to a Linux/Mac ) to inform him about GAPP. In the same topic, there is also "baronBale" who is willing to help to have a Linux compatible software. Maybe you could contact them and find a way to work together?

Bewerkt door de gebruiker woensdag 4 juli 2018 11:07:46(UTC)  | Reden: typo

Offline Underground  
#15 Gepost : woensdag 4 juli 2018 12:18:08(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Eerst geschreven door: icaunais Ga naar gequote bericht
With the recent SSL problem, I noticed my windows system (running on a virtual host) is out of date, it would require a lot of work to rebuild GAPP if needed. So I would be happy to have this new version. Any (good) news about it?
No, not really. I just don't have the time right now.
Eerst geschreven door: icaunais Ga naar gequote bericht
While investigating for the above problem, I went on GSAK forum and noticed a couple of people willing to port it to Linux. Obviously, GSAK owner is against it, but I know this could be done with GAPP.
It can be done witg GAPP, leaving out GAPPSF. Some things needs to be changed like getting the data path etc. But that shouldn't be too big of a problem.
Eerst geschreven door: icaunais Ga naar gequote bericht
So I sent a mail to "corpsman" (the person who initiate this post: Porting GSAK to Linux, Free Offer to port GSAK to a Linux/Mac ) to inform him about GAPP. In the same topic, there is also "baronBale" who is willing to help to have a Linux compatible software. Maybe you could contact them and find a way to work together?
If someone is really going to commit to it, I am willing to pick it up again.
Offline icaunais  
#16 Gepost : woensdag 4 juli 2018 20:21:50(UTC)
icaunais

Groep: Registered
Lid sinds: 21-12-2013(UTC)
Berichten: 11
Frankrijk
I received an answer from corpsman, he has developed his own cache manager and is happy with it. So I understand that he is not going to make further work on another software.
Offline icaunais  
#17 Gepost : maandag 5 november 2018 21:06:54(UTC)
icaunais

Groep: Registered
Lid sinds: 21-12-2013(UTC)
Berichten: 11
Frankrijk
Hello I heard groundspeak is "upgrading" the API to a version 2. Are you planing to update the current GAPP software or you will implement it only in the Cloud version?
Offline Underground  
#18 Gepost : dinsdag 6 november 2018 13:28:55(UTC)
Underground

Groep: Administrators
Lid sinds: 25-5-2009(UTC)
Berichten: 5.344
Nederland
Eerst geschreven door: icaunais Ga naar gequote bericht
Hello I heard groundspeak is "upgrading" the API to a version 2. Are you planing to update the current GAPP software or you will implement it only in the Cloud version?
Yes, the current API (through WCF) will not be working after March 1st 2019. First I will upgrade this website and after that I will have a look at GAPP.
Rss Feed  Atom Feed
Gebruikers aanwezig in dit topic
Guest (5)
Spring naar forum  
Je kunt hier geen nieuwe berichten plaatsen.
Je kunt hier niet antwoorden op berichten.
Je kunt hier geen eigen berichten verwijderen.
Je kunt hier geen eigen berichten bewerken.
Je kunt hier geen Polls creëren.
Je kunt hier niet stemmen op Polls.